Sváteční výběh od pramene Botiče

Jelikož jsem odmítla všechny lukrativní akce na prodloužený víkend a zůstala v Praze kvůli výbornému koncertu Hooverphonic v pražské Lucerně, chtělo to nějakou dobrou "outdoorovou" akci v okolí. Vymysleli jsme běh "od někud někam", konkrétně od pramene Botiče až do Hostivaře, někteří vlastně až k Hameráku. Jelikož je na koleji Budeč poměrně silná "běžecká základna", vyrazilo nás na sváteční výběh hned osm běžců s doprovodným "vodonosičem" na kole (děkujeme p. Květákové:-)

Trasa začíná v Křížkově Újezdci, kam se snadno dostanete autobusem 335 za 35 minut z Budějovické (ve svátek odjezd 9:20). Trasa je poměrně navigačně jednoduchá, teda pokud se nadšením z krásného dne, začátku běhu a přátel okolo nevydáte místo po žluté značce splašeně do kopce. Ale jinak je to opravdu snadné a nemusíte s sebou tahat žádnou mapu. Od pramene Botiče z Křížkova Újezdce po žluté. Když se žlutá potká s červenou, tak po červené, která vás dovede až do vyhlášené restaurace Karolína na Hostivaři. Nějakých 21 km. Zaznamenaná trasa tu.

 My pak ještě běh natáhli již po neznačené trase okolo Botiče až k Hameráku, odkud už nám jela tramvaj číslo 11 pěkně na kolej. Celkový běh (i se "zaběhnutím" na začátku) pak vypadal v mapě takto. V životě jsem do dneška více kilometrů neuběhla. Ale jelikož to bylo dost z kopce, super počasí, povídací tempo, pěkná krajina (fakt mi vůbec nepřišlo, že jsem v Praze), fandící cyklisté a milá paní sekající zahradu, co nám dotočila vodu do již prázdných lahví, tak to ani nebolelo.

Shrnutí:

lokalita Botič
start Křížkův Újezdec
cíl Hamerák
délka 25 km 
doprava bus 335
povrch asfalt / lesní cesty
profil skoro pořád z kopce
mapa zde

Komentáře